Ny rekord i digital bolighandel!

I august har DSOP-prosjektet Digital Samhandling ved Eiendomshandel nådd to store milepeler – prosjektet har levert ny funksjonalitet og allerede leverte løsninger brukes mer enn noen gang.

Flertallet av norske banker og meglerforetak samhandler nå digitalt for oversendelse og tinglysing av digitale skjøte -og pantedokumenter hos Kartverket. I august slo løsningen ny rekord. Den digitale løsningen ble for første gang brukt på over 50 % av alle tinglyste bolighandler i Norge, noe vi er svært fornøyd med.

Prosjektet har flere aktiviteter som skal digitaliseres på veien mot en heldigital prosess mellom banker og meglere. Prosjektet leverte den 1. september i år, ny funksjonalitet for «digital oversendelse av kjøpekontrakt fra megler til bank». Den første digitale kjøpekontraktene har allerede blitt vellykket oversendt fra megler til bank, og det er nå åpnet for at banker og meglerforetak kan koble seg på løsningen.  Dette fører oss enda et skritt nærmere en heldigital bolighandelsprosess mellom norske banker og meglere, og prosjektet jobber  videre for å øke bruken av løsningene ytterligere og digitalisere enda flere prosesser i bolighandelen.