Informasjonskapsler

Bits nettsteder benytter informasjonskapsler (cookies) på nettsidene, både for at du skal oppleve at nettstedet er enkelt å bruke og til statistiske formål.

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som installeres på din datamaskin når du laster inn nettsiden.

Bits sine nettsteder vil ikke lagre informasjonskapsler på din datamaskin før du aksepterer vår bruk av informasjonskapsler.

Publiseringsverktøy

Som publiseringsverktøy på Bits nettsteder bruker vi WordPress.

Statistikk og analyse

Nettstedene bruker Google Tag Manager og det er aktivert tags for Google Analytics.
Google Analytics samler inn informasjon om:

  • Demografi: Alder, kjønn (dette samles kun inn fra besøkende som var innlogget med sin Google-bruker i nettleseren. Identiteten til besøkende lagres ikke.)
  • Interesser: Antatte interessekategorier (basert på den besøkende sin atferd på nettstedet)
  • Geografi: Språkinnstilling, plassering (land, by – dette bestemmes utfra den ikke-maskerte delen av besøkerens IP-adresse)
  • Atferd: Tid på siden, sidevisninger, «bounce rate», navigasjonsmønster
  • Teknologi: Operativsystem, nettleser, ISP (internettleverandør – bestemmes utfra den ikke-maskerte delen av besøkerens IP-adresse)
  • Enhet: Mobil/nettbrett type

Les mer om Google Analytics på leverandørens sider

IP-anonymisering

For Google Analytics har vi aktivert IP-anonymisering. Dette sørger for at IP-adressen til den besøkende maskeres (erstattes med «.xxx»), slik at ikke et besøk kan spores tilbake til en spesifikk bruker.

IP-maskeringen skjer ved første kontakt med nettstedet, og den komplette IP-adressen blir aldri lagret på serverne til Google.

Vi bruker data til

Data som samles inn via Google Analytics brukes til å lage statistikk over antall besøkende, sidevisninger osv. og til å forstå besøkendes adferd, forbedre innhold, navigasjon og søk, og avdekke problemområder for de besøkende på nettstedet.

Hvordan kan du kontrollere bruk av informasjon fra din nettleser?

Gjennom innstillinger i nettleseren din kan du også definere hvorvidt du vil akseptere informasjonskapsler. Dersom du ønsker at nettleseren din ikke skal utlevere informasjon om din web-adferd, kan du endre innstillingene i din nettleser. Vi gjør deg oppmerksom på at dette kan gjøre det problematisk for deg å bruke en del nettsteder, inkludert våre.

Slik administrerer du informasjonskapsler (på Nettvett.no)