Bits forlenger avtale med Mastercard om å levere eFaktura og AvtaleGiro

Bits – bankenes og finansnæringens felles infrastrukturselskap – fornyer avtalen med Mastercard om å  levere eFaktura og AvtaleGiro fra 1. januar 2024. Mastercard skal drifte og videreutvikle tjenestene, og sammen skal partene holde Norge i front på digital regningsbetaling.

Norge er et av verdens mest digitale land, med en sterk digital betalingsinfrastruktur og gode digitale regningstjenester. Nordmenn betalte regninger for rekordhøye 770 milliarder kroner i 2022 gjennom tjenestene eFaktura og AvtaleGiro. eFaktura ble for første gang brukt over 200 millioner i løpet av et år i 2022, mens AvtaleGiro ble brukt 148 millioner ganger i 2022.

– Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med Mastercard Payment Services og videreutvikle samarbeidet. Bits og bankene har sammen med vår leverandør Mastercard Payment Services, jobbet sammen for å bidra til å bygge og forme det digitale betalings-Norge slik vi kjenner det i dag, sier Eivind Gjemdal fra Bits, og fortsetter:

– Bedrifter og forbrukere har tatt i bruk nye, nettbaserte tjenester for å oppnå effektivitet, stabilitet og sikkerhet. Sikre betalinger i rett tid er til gode for både betalere og betalingsmottakere. I den nye avtalen ligger det en felles ambisjon om å fortsette innovasjonen som har brakt oss dit vi er i dag.

Fremst på innovasjon
Mastercard kjøpte opp bedriftstjenestedivisjonen av Nets i 2021. Selskapet etablerte Mastercard Payment Services for å drive både konto-til-konto-tjenester (som eFaktura og AvtaleGiro) og infrastrukturen bak sanntidsbetalinger. Målet er å drive og utvikle høyteknologiske løsninger i et svært digitalt marked.

– Det som skapte sterke norske betalingsløsninger var forpliktelser fra sektoren og utvikling av rett teknologi til rett tid. Det fortsetter å være relevante faktorer. Nå øker tempoet på den digitale utviklingen, og det gjelder også for betalinger, sier Jan Hauglie, administrerende direktør for Mastercard Payment Services Norge, og fortsetter:

– I dag er det høye tempoet i den digitale utviklingen i stor grad drevet av digitale atferder og
rutiner, samt av behov for bedrifter og forbrukere som stadig endrer seg. Sammen med Bits
og norske banker utforsker vi stadig nye måter å øke stabilitet og sikkerhet og redusere
friksjon til gode for forbrukere, bedrifter og samfunn.

Kontaktinformasjon
Bits, Eivind Gjemdal, eivind.gjemdal@bits.no
Mastercard, Michael Basland, michael.basland@mastercard.com, +45 2613 3612